U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Curatele

  

Curatele om niet verder in ongewenste situaties te komen.

 

Wanneer iemand vanwege een beperking, verslaving of ziekte de gevolgen van zijn of haar handelen niet kan overzien, kunnen er grote problemen ontstaan. Bijvoorbeeld niet goed genoeg voor jezelf of je gezin zorgen. Te veel geld uitgeven en/of schulden maken, waardoor er problematische schulden ontstaan. In zulke situaties kan er besloten worden om iemand onder curatele te plaatsen.

 

Werkzaamheden curatele

Curatele betekent dat iemand zelf geen rechtshandelingen meer mag aangaan. Hij of zij is dan handelingsonbekwaam en mag geen verplichten meer aangaan. Bijvoorbeeld geld lenen, huren, maar tevens geen  mogen er geen beslissingen genomen worden ten aanzien van zorgverlening. Als curator zijn wij de wettelijke vertegenwoordiger van de persoon die onder curatele staat. Wij behartigen de financiële en persoonlijke belangen. Curatele is Bewindvoering en mentorschap samen met meer verantwoordelijkheden.

 

Werkwijze aanmelding

Een aanvraag via Maxlife coaching en bewind, begint met een aanmelding. Hierna nemen wij  contact met u op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat uw gewenste doel is. Daarnaast vertellen we wat Curatele inhoudt en kijken we of er een klik is. Omdat wij goed begrijpen dat Curatele behoorlijk ingrijpend is, hechten wij veel waarde aan wederzijds vertrouwen. Indien u een goed gevoel heeft bij ons, dan leggen we de gemaakte afspraken op papier vast. Hierna sturen wij de benodigde gegevens naar de kantonrechter.

 

Is de rechter akkoord, dan gaat de bewindvoerder van Maxlife coaching en bewind voor u aan de slag. U wordt ingeschreven in het curatele register. Daarnaast schrijven alle instanties aan waar de cliënt een zorgrelatie mee heeft of waar verplichtingen lopen en zorgen dat deze post voortaan naar ons wordt gestuurd. Tevens worden wij direct geïnformeerd bij belangrijke wijzigingen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn van de cliënt. Er wordt een lijst met beschrijving van alle goederen die onder bewind staan opgesteld. De betrokkene mag nu niet meer zelf beslissen over zijn financiën en bezittingen. Er wordt een online kasboek aangemaakt waar u ten alle tijden uw situatie kunt volgen. Samen met u stellen we een Budgetplan op en maken we afspraken met  eventuele schuldeisers.